PG SPORT™ in de pers

Stijn Steels, die zijn verbintenis bij Soudal-Quick Step niet verlengd zag, studeert Sportmanagement aan de VUB. De 33-jarige gewezen meesterhelper is al in het bezit van een bachelordiploma Revalidatiewetenschappen. Hij hoopt een freelancejob in de koers te vinden. (tvm)

Jos Verschueren, programmadirecteur PG SPORT™, bekent z'n grenzeloze liefde voor West Ham United bij SanTitar op PlaySports.

"In vergelijking met het imagoprobleem dat FIFA al heeft, is het verbod op alcohol in Qatar maar een druppel op een hete plaat" zegt Jos Verschueren, programmadirecteur PG SPORT™ bij de vrt.nws.

Bruzz spreekt met Jos Verschueren over 'Stadiumvrees': wil de gemeente Vorst wel een stadium voor Union of meer algemeen hoe geraakt Brussel aan een stadium?

Intervieuw met Guillaume Gobert, al 12 jaar woordvoerder bij Paralympic Team Belgium én PG SPORT Alumnus, verklaart de toenemende aandacht voor G-sport de afgelopen jaren.

Jos Verschueren legt in De Morgen uit waarom influencers-amazones Jennifer Gates en Jessica Springsteen hun paarden hier komen kopen en wat de gevolgen daarvan zijn voor de paardensport in België en de wereld.

Wat zegt het besluit van Belfius om te stoppen met sponsoring van voetbal?  "Een veilige keuze voor de Belgische bank", vindt Jos Verschueren, programmadirecteur Sportmanagement aan de Vrije Universiteit Brussel in Het Nieuwsblad.

Het plan van minister Van Quickenborne om de goksponsoring aan banden te leggen, sloeg in als een bom in de sportwereld. Hoe kijkt Jos Verschueren, directeur Sportmanagement van de VUB, naar de kwestie? "Ik pleit voor overleg dat eventueel tot een Belgisch compromis kan leiden", vertelde hij in VRT NWS Live.

Alumna Lina Simons verklaart aan de rtbf wat een atletenvertegenwoordigster - gereglementeerd door de World Athletics federatie - zoal doet en kan betekenen voor een atleet.

Les marques mainstream ont fini par comprendre la force d’im- pact du sport », relève Jos Verschueren, directeur du cursus Sport Management à la Vrije Universiteit Brussel.

 

Sport Stories is een blog gestart door PG SPORT-alumnus Charles Lips. De blog is ontstaan uit liefde voor de sport en de wil om een mening erover te delen. Charles Lips is ondertussen project manager bij Energy Lab.

UEFA Women's EURO 2022 England • Nog voor de Red Flames zondag afgetrapt hadden tegen IJsland, had de setting al iets historisch. Adidas – dat ook op de outfits van de Flames prijkt – was op de lange reclameborden langs het veld in Manchester te zien, net als grote rivaal Nike. De sponsoring door de bril van Jos Verschueren in het Nieuwsblad.

Interview van Radio 1 met Jos Verschueren als directeur van de opleiding naar aanleiding van de vierde editie van de Soudal Brussels Universities Cyclo Cross op de campus van de VUB en ULB op zondag 13 februari 2022 (originele opname).

 

Hij was acht jaar handbalprof in Frankrijk, speelde 94 keer voor de Red Wolves en is nu coach van de beloften van Tongeren. “Ik heb een lotje uit de loterij getrokken”, zegt Bram Dewit (alumnus PG SPORT™), die vlak na zijn geboorte te vondeling werd gelegd en pas anderhalf was toen hij als adoptiekind naar België kwam.

 

Interview met Jos Verschueren op "Sportknowhowxl.nl" over deze 'eigenwijze universitaire bovenopleiding': “Het duurt één jaar en ik noem het graag een bootcamp, omdat het enorm intensief is. Je krijgt twee keer tien weken les. In die weken draai je 18 tot 24 uur, naast de opdrachten die je thuis moet uitwerken.”

 

Marko Heijl (52) is een sportmarketingspecialist. Vier dagen per week is hij de PR en sponsorverantwoordelijke van SOUDAL. Op woensdag doceert hij het vak sportmarketingcommunicatie aan het Postgraduaat Sportmanagement aan Vrije Universiteit Brussel. 

 

De sponsors van de Rode Duivels (Koerierbedrijf GLS, warenhuisketen Carrefour en chocoladefabrikant Côte d’Or) hebben alledrie aangekondigd dat ze geen klanten en gasten zullen meenemen naar het WK voetbal in Qatar dit najaar. Waarom doen ze dat? We vragen het aan Marko Heijl, lector Sportmarketingcommunicatie aan het Postgraduaat Sportmanagement aan Vrije Universiteit Brussel. 

De transfer van de Argentijnse voetbalgod Lionel Messi van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain gaat gepaard met een ongezien grote marketingcampagne, waarvan het uitgekiend scenario al wekenlang vastlag. Een dure PR-campagne, maar die zal renderen, voor de club, de speler en de stad Parijs, zegt Jos Verschueren, directeur Sportmanagement aan de VUB.

 

Comment le juteux business de ballon rond confie les clés de sa fortune à l'univers des data et des algorithmes. Le footballeur des temps hypermodernes carbure à l'intelligence artificielle. 

'Jos goes AI' dans Le VIF • Le Foot.

 

Toen Lionel Messi gisteren uit zijn privéjet stapte in Parijs, hield de voetbalminnende wereld zijn adem in voor dé transfer van de eeuw. Meteen zette zijn nieuwe voetbalclub PSG een hele marketingmachine in gang, met alle toeters en bellen die beschikbaar waren. "Een transfer is veel meer dan een transfer alleen", zegt expert Jos Verschueren. Maar hoe komt dat toch?

 

PG SPORT, oftewel het Postgraduaat Sportmanagement, is een bijzondere riching aan de VUB. Droom je ervan om een mooie carrière uit te bouwen in de sportsector? Dan krijg je binnen deze praktijkgerichte opleiding alle tools aangereikt om het te maken! OSB ging een kijkje nemen en ontmoette er de gedreven coördinator, Jos Verschueren.

 

PG SPORT™ in de pers

PG SPORT. Dé sportmanagement-opleiding van de Lage Landen.

Wacht niet langer!

Ben jij de bachelor, master, professional of topsporter die bewust kiest voor zijn/haar verdere ontwikkeling in het werkveld sportbusiness, sportbeleid, sportmanagement? Dan is PG SPORT @ VUB jouw persoonlijke sleutel tot succes! Bij PG SPORT staan wij volgend academiejaar 21 jaar garant voor kennis, kunde én kennissen die leiden naar jouw eerste of nieuwe baan in de sport.

Infodagen PG SPORT™

Welkom op LIVE (!) infodagen op de VUB!

• Zondag 12 Maart 2023 (10-16u)

• Zondag 23 April 2023 (10-16u)

• Zondag 3 September 2023 (10-16u)

Tot dan, tot PG SPORT!

Nog sneller?

Je wil niet wachten tot de volgende infodag?

Je wil nu al kennismaken met PG SPORT™ voor academiejaar 2023-2024?

Aarzel dan niet af te spreken met Jos Verschueren voor een persoonlijk kennismakingsgesprek en/of kennismakingsles PG SPORT™ op de VUB.

PG SPORT™ Social