PG SPORT'er aan het werk

De sportwereld heeft jou nodig!'' - Postgraduaat Sportmanagement VUB. Met deze woorden is het avontuur in sept. 2020 allemaal gestart. Na een academiejaar verder te zijn, kan ik met trots meedelen dat ik afgestudeerd PG Sport’er ben!! Het was een speciaal (online) lesjaar, waarin het soms voor de studenten en docenten niet even gemakkelijk was. Maar samen hebben we ons er doorheen geslagen! Jos Verschueren & Thanée Herregodts dank voor jullie onuitputtelijke flexibele inzet in het afgelopen jaar. Aan alle docenten/gastsprekers dank voor jullie inzet en de overdracht van kennis en ervaringen. Dank ook aan alle mensen in het werkveld / oud-PG Sport’ers die mij in het afgelopen jaar met hun inzichten verrijkt hebben! Aan mijn medestudenten: dank voor alle inzichten die jullie mij dit jaar hebben gegeven, en gefeliciteerd met het behalen van deze titel, dat er een mooie toekomst voor jullie in het verschiet ligt.
 
Him de Looper, alumnus PG SPORT 2020-2021
As I’m still waiting for the results of my final exams @PG Sport Vrije Universiteit Brussel I’m very excited to announce that as of today I’ve started my professional career at ELEVEN SPORTS BELGIUM as a Customer Support Specialist. In the past years I’ve gained a lot of knowledge focussing on various topics like economics, politics and the public administration and of course sports. I’ve been obsessed with sports since the day I was born and so I will be for the rest of my life. I had a wonderful internship at Sport Vlaanderen focussing on the top sport policy in Flanders and this last challenging year I had the opportunity to have a 100% immersion in sports through the Postgraduate Sportsmanagement. A big thanks to Jos Verschueren for your enthusiasm during the year.
At Eleven Sports I will be part of the Marketing team where I will be responsible of the assistance of the growing number of customers that Eleven Sports has. Together we will strive to a perfect customer satisfaction in the coming season(s). Further I want to thank Jeroen Vermeiren for this opportunity and Dag Thielemans for helping me throughout the past months and the previous work you’ve done. I simply cannot wait to help Eleven Sports achieve their goals and maintain their growth. 

Aster Janssens, alumnus PG SPORT 2020-2021,Customer Support Specialist bij Eleven Sports Belgium
Logo Eleven Sports Belgium

Bedankt voor het zeer interessante en toffe jaar. Mijn enige spijt is dat ik mij niet eerder (onmiddellijk na mijn master?) heb ingeschreven voor PG SPORT! Uit het leuke jaar is ook resultaat gekomen! Vanaf 1 augustus start ik bij de Vlaamse Sportfederatie als projectcoördinator Shared Services. De komende 3 jaar zal ik (kleinere) Sportfederaties meer en efficiënter laten samenwerken. Een ideale gelegenheid om contacten te leggen!

Jérémie Deroo, alumnus PG SPORT én projectcoördinator Vlaamse Sportfederatie

Logo Vlaamse Sportfederatie
“Na het afronden van een Master in de Geschiedenis, starten in het Postgraduaat Sportmanagement aan de VUB… Velen keken eens vreemd op. De diverse inzichten die de opleiding aan haar studenten biedt, de praktijkgerichte manier van leren en het enthousiasme van Jos, maken dat jonge mensen zoals mij zich ongedwongen kunnen voorbereiden op een eerste baan in de sport. Vandaag kijk ik, vanuit het Lotto Park en Neerpede, nog vaak met plezier en appreciatie terug op academiejaar 2016/17 van PG SPORT”.

Martijn Ernest,Sales Manager Partnerships, RSCA, alumnus PG SPORT 2016-2017
Logo Royal Sporting Club Anderlecht • RSC Anderlecht
“Ik wil je graag bedanken voor het leerrijke academiejaar en zeker ook voor de facultatieve stages. In juni 2019 deed ik stage bij OH Leuven en in juli 2019 bij de KBVB. Hierdoor kon ik in augustus vakantiewerk doen bij OHL en vervolgens aangenomen worden full time tot eind oktober. Vandaag, woensdag 30 oktober, ben ik 2 contracten gaan ondertekenen, een bij OHL en het andere bij de… KBVB. Beide jobs aan 50% en dat allemaal dankzij de stages. Hier zie je nog maar eens het bewijs hoe belangrijk deze facultatieve stages zijn. Nogmaals dank en als ik je zie eten we samen pizza en natuurlijk altijd welkom op een wedstrijd van OHL!”

Jonas Van Dyck
Logo Royal Belgian Football Association • Koninklijke Belgische Voetbalbond
"Merci voor de complimenten Jos! De opleiding PG SPORT en haar invloed hebben zeker meegespeeld. Blij mijn kans in de sportwereld te hebben gekregen. Met dank aan Tyas ook. Op termijn zeker te vinden voor een gastcollege (samen met alumna PG SPORT Tahnee die mijn rechtstreekse collega is), over een interessante used case. Ik maak alvast de groeten over!"

Jonas OliebosDigital Coördinator KAA Gent en alumnus PG SPORT 2016-2017
Logo KAA Gent
"Beste Jos, Eerst en vooral bedankt voor de verjaardagswens! Ten tweede zou ik jou en het PG SPORT team willen bedanken want ik mag namelijk aan de slag bij Wolvenberg nv. als Brand Builder. Merci voor het afgelopen jaar en alle mooie opportuniteiten die eraan gepaard gaan! Tot binnenkort op de cross!" 

Dries De Cock, Wolvenberg
Logo Wolvenberg
“Ik heb het hier bij RUSG enorm naar mijn zin en leer heel veel bij over het Belgische voetbal. Nog eens bedankt aan jullie voor het heel fijne PG SPORT-jaar vorig jaar! Heeft mij echt het zelfvertrouwen en de kennis aangereikt er volledig voor te gaan in de sport!”

Ines Van de Velde, Royale Union Saint-Gilloise

Lees ook het interview met Ines in VUBToday
Logo Royale Union Saint-Gilloise
"Stijn Francis, Frederik Derdin, Jos Verschueren bedankt voor deze leerzame en zeer interessante gastcolleges!"

Patrick Bras, Toekomstig sportmanager & Sportfanaat
"Ik wou je snel een mail sturen om je te bedanken. Ik heb gisteren een contract getekend als emerging talent scout voor 1ste ploeg van RSCA. 
Zonder PG SPORT en jouw "tips & tricks" zou dit nooit mogelijk geweest zijn. Waarvoor dank!" 

Nick Barbé, emerging talent scout voor 1ste ploeg van RSCA
Logo Royal Sporting Club Anderlecht • RSC Anderlecht
"Het opmerkelijke jaar 2020 heeft mij geen windeieren gelegd. Naast tal van nieuwe vriendschappen en een uitgebreid netwerk in de sportwereld, heeft PG SPORT ervoor gezorgd dat ik meteen na het afstuderen aan de slag kon als Customer Service Agent bij Canyon Bicycles. Als fervent wielrenner en mountainbiker was dat natuurlijk om van te dromen. Bedankt Jos voor je enthousiasme en aanstekelijk optimisme! Tot op de cross!"

Louis Van dael, Customer Service Agent bij Canyon Bicycles
Logo Canyon Bicycles
"Als fietsmanager werk ik aan de uitbouw van een functioneel fietsroutenetwerk met fietssnelwegen en veilige fietsverbindingen. Dankzij PG SPORT heb ik de nodige kennis om nu op het terrein het verschil te maken en mijn passie te vertalen in beleid."

Michiel Beckers
, fietsmanager Provincie Limburg
Logo Provincie Limburg
'We kopen meer en meer online en ook dat hebben ze bij PG SPORT begrepen. Het starten van een webwinkel gaat zo veel verder dan alleen de uiteindelijke verkoop. Net zoals in de sportwereld willen mensen zich verbonden voelen met jouw product. Dankzij de vele interessante lessen hierover konden met Hoods&Hoodies een leuk concept uitwerken.'

Siemen De Hertoghoodsandhoodies.com
Logo Hoods&Hoodies
'Dé springplank naar een job in de sport.' Zelden wist een slogan zo goed de lading te denken als bij PG SPORT. Wie de spreekwoordelijke sprong waagt, maakt zich best op voor een even onvoorspelbaar als avontuurlijk academiejaar. Want naast een leerrijk jaar vol boeiende (en soms wat minder boeiende 🙂) lessen en gastsprekers, is er het ongenaakbare 'PG SPORT On Tour'. Antwerpen, Gent, Rotterdam of Londen: PG SPORT kent net als zijn ambitieuze studenten geen grenzen.

Nick Van Honste, alumnus PG SPORT 2019-2020, Creative Social Editor Eleven Sports
Logo Eleven Sports Belgium
“PG SPORT was voor mij de ideale springplank naar een job binnen de sportindustrie. De lessen en gastcolleges zorgden ervoor dat ik met voldoende kennis en ervaring aan de slag kon gaan. Bovendien zorgde het enthousiasme van Jos er ook steeds voor dat ik met plezier naar de lessen ging. Bedankt Jos en tot snel!”

Martijn Bijnens, Wiki Sports
Logo Wiki Sports
Na een kleine 3 jaar ervaring te mogen opdoen bij het Postgraduaat Sportmanagement VUB zit de eerste week bij JUDO VLAANDEREN er op. Dank je wel Jos Verschueren voor de kans die je mij gegeven hebt om me te ontplooien binnen de sportwereld, maar PG SPORT in het bijzonder. De vele kennis, kennissen en kunde die ik heb opgedaan zijn een goede basis voor de verdere toekomst! Dankbaar kijk ik terug op de voorbije 3 jaar, maar sta ik ook te popelen om te ontdekken wat de judowereld te bieden heeft. Ik ben klaar om de rol van medewerker Events & Sponsoring voor mijn rekening te nemen. 
 
Thanée Herregodts, alumnus PG SPORT en Medewerker Events & Sponsoring bij Judo Vlaanderen

 

 

Judo Vlaanderen

Als het leven een etappekoers is, ben ik begonnen aan een nieuwe etappe van mijn ronde. Dit wil helaas wel zeggen dat de vorige etappe achter de rug is. Na een boeiende tijd bij VBSL, waar ik mijn eerste homeruns heb geslagen in de sportsector en veel kansen heb gekregen om in alle aspecten te kunnen groeien, is het tijd om een transfer aan te gaan. Vanaf november sta ik te popelen om te ontdekken wat de wielerwereld te bieden heeft. Bij Belgian Cycling zal ik de rol als sporttechnisch en logistiek medewerker in het departement topsport op mij nemen.

Bij deze droomtransfer wil ik het hele team en zekerJos Verschueren van@PG Sport Vrije Universiteit Brussel bedanken om een belangrijk puzzelstukje te zijn om dit mogelijk te maken.

Tot op een koers/cross!

Laura Vanbecelaere, alumnus PG SPORT2014-2015,Sporttechnisch en logistiek medewerker bij Belgian Cycling

Belgian Cycling • Koninklijke Belgische Wielrijdersbond

Bedankt voor het zeer interessante en toffe jaar. Mijn enige spijt is dat ik mij niet eerder (onmiddellijk na mijn master?) heb ingeschreven voor PG SPORT! Uit het leuke jaar is ook resultaat gekomen! Vanaf 1 augustus start ik bij de Vlaamse Sportfederatie als projectcoördinator Shared Services. De komende 3 jaar zal ik (kleinere) Sportfederaties meer en efficiënter laten samenwerken. Een ideale gelegenheid om contacten te leggen!

Jérémie Deroo, alumnus PG SPORT én projectcoördinator Vlaamse Sportfederatie

Logo Vlaamse Sportfederatie

PG SPORT. Hofleverancier van o.a. Golazo, RBFA, Paralympic Committee, Sportizon, Special Olympics, Vlaamse Sportfederatie, BOIC et al.

"Ik had nooit durven dromen dat ik meteen een job in de sport zou vinden. Dankzij PG SPORT heb ik deze droom werkelijkheid zien worden en ben ik onlangs gestart als PR- en Marketingverantwoordelijke bij Centrum Ronde van Vlaanderen. Door de vele praktijklessen, gastlessen, evenementen en nieuwe kennissen is het gelukt. Bedankt Jos en Thanée, bedankt PG SPORT! 'Don't limit your challenges, challenge your limits'".

Noortje Dhaenens
Logo Centrum Ronde van Vlaanderen
“PG SPORT was voor mij zonder twijfel het mooiste jaar uit mijn studentenleven. Fijn om zien dat PG SPORT na al die jaren staat als een huis. Mij heeft het in ieder geval veel bijgebracht en aangespoord om te blijven zoeken naar die droomjob in de sportwereld, en met succes! Na enkele jaren als Sales in de IT-sector ben ik in 2018 begonnen bij Canyon Bicycles Belgium als Marketing Coordinator. Beste beslissing die ik ooit nam!

Niki De Keuster, Marketing Coordinator Canyon
Logo Canyon Bikes Belgium
"Jos, ik ben altijd graag naar de lessen gekomen en zeer gecharmeerd door en veel respect voor je niet-aflatend enthousiasme en aanstekelijke drive. Met plezier maak ik tijd voor een gastles rond de voorbereidingen voor het WK 2021".

Carl VansteenkisteGeneral Manager Peloton
Logo Peloton
"This University Postgraduate Degree combines commercial-economic knowledge with great insights in sports. With a lot of hands-on assignments and various groupworks, it positively broadened my horizon. I graduated with distinction."

Nelis Van den Nest, alumnus PG SPORT en Sportpromotor bij sport- en jeugddienst Stad Lokeren
Logo Stad Lokeren
“I’m very grateful for the chances I’ve been given, therefor I want to thank Jos Verschueren and all my co students for the amazing year, I also want to thank Isabel Torrecillas Jimenez for helping me organising my staying and my Spanish classes. Last but not least I want to thank Brandon Páramo for the great internship experience and for organising interesting round-tables with the staff members.”

Fabrizio Gallozza, alumnus PG SPORT 2019-2020
"Dank aan Jos Verschueren en alle fantastische mensen die ik daar heb leren kennen heb ik toch eens op het balkon van het stadshuis van Brussel kunnen staan om de Postgraduaat Sportmanagement VUB te vieren." 

Ewoud Lambrecht, alumnus PG SPORT 2019-2020
“Nogmaals dank voor deze prachtige opleiding. Enkele dromen zijn tijdens deze opleiding in vervulling gegaan. Op naar een mooie carrière in de sportwereld! Ik hoop met m'n volle hart dat ik op 1 of andere manier sterk betrokken kan blijven met PG SPORT, topopleiding!”

Tom Daniels, alumnus PG SPORT en Sports-Funding
Logo Sports-Funding
“Tijdens de opleiding PG SPORT een éénmanszaak uitbouwen, gaf me de gelegenheid om nieuw opgedane inzichten meteen in de praktijk uit te testen. Deze eerste ervaringen in het werkveld waren voor mezelf de perfecte leerschool op weg naar een droomjob in de sport.”

Siebe Derdelinckx, alumnus PG SPORT en aan de slag bij SportHouse Group
Logo SportHouse Group
“Beste Jos, Ik wil je hartelijk danken voor het leuke jaar en de mooie kansen die je mij hebt gegeven!”

Wannes De Clercq, alumnus PG SPORT en aan de slag bij Sportoase
Logo Sportoase
“I work at SAP now as Senior Account Manager for Sport and Entertainment in Central and Eastern Europe. It goes without saying that I wouldn’t have been here without PG SPORT... ”

Adrian Beiu, alumnus PG SPORT en Senior Account Manager for Sport and Entertainment bij SAP
SAP
“Dankzij PG SPORT heb ik mijn droom werkelijkheid zien worden: ik kon meteen aan de slag bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak bracht PG SPORT me veel bij. De lessen zijn erg praktijkgericht en voorzien van alle kennis en ervaring nodig om te kunnen slagen in sportmanagement. Ook de uitstappen naar diverse sportevenementen en congressen zijn leuke en leerzame ervaringen.”

Job Gullikers, alumnus PG SPORT en aan de slag bij de Koninklijk Nederlandse VoetbalBond KNVB
Logo Koninklijke Nederlandse VoetbalBond
“Enkele weken geleden solliciteerde ik voor een vacature bij BoardX. Gisteren kwam ik te weten dat ik de functie heb gekregen en in oktober mag starten op de office te Leuven. Dankzij PG SPORT heb ik veel bijgeleerd en kunnen toepassen tijdens mijn voorbereidingen en sollicitatiegesprek. Dus bij deze bedankt voor het afgelopen jaar.”

Jolien Gobienalumna PG SPORT en aan de slag bij BoardX
Logo BoardX
“Zoals Jolien Gobien je al vertelde hebben we sinds kort allebei een job bij boardx. Graag wil ik je nog bedanken voor de fantastische opleiding van afgelopen jaar, zonder PG SPORT had ik hier niet gestaan.”

Yannick Luypaert, alumnus PG SPORT en aan de slag bijBoardX
Logo BoardX

“Beste Jos, mijn stage is bijna afgelopen bij Club Brugge. Ik wacht enkel nog op feedback op mijn eindrapport van de marktstudie en moet nadien nog presenteren wanneer het voor hen past. Ik wil je nog eens heel erg bedanken, enerzijds voor de opleiding vorig jaar en anderzijds om tijd vrijgemaakt te hebben met betrekking tot mijn stage-opdracht!”

Pieter Moons, alumnus PG SPORT 2018-2019
“Na een resem sollicitatiegesprekken heb ik de job gekregen van Marketing Coordinator bij Unibet. Weeral gaf PG SPORT mij een serieuze voorsprong bij de selecties die puur op basis van je CV gebeuren.”

Tom Buttiens, alumnus PG SPORT en Marketing Coordinator Unibet
Logo Unibet
"Zonder jullie en PG SPORT was ik waarschijnlijk nooit uit mijn comfortzone gegaan en dus nooit in een voetbalclub terecht gekomen. ( Merci Jos 😊 ) Voor mijn vakantie had RSCA me voorgesteld om als support voor de B2B te komen werken en als ik terugkwam mocht ik mijn contract gaan tekenen. Ik werk dus nu als B2B Support voor de verschillende departementen: sponsoring, sales & communicatie. Ideaal voor mij.”

Camille Gasparon, B2B Support Officer Royal Sporting Club Anderlecht
Logo Royal Sporting Club Anderlecht • RSC Anderlecht
"De opleiding in Barcelona sloot mooi aan op PG SPORT en bood daarna een -voor mij- mooie extra laag recht- en contractbijscholing. De PG SPORT-colleges over trainingscompensaties, solidariteitsmechanismen en de lessen van Hans Vandeweghe zijn een goede basis om niet helemaal te verdwalen in het bos van regels en rechtsartikelen. Door de samenwerking met FC Barcelona leverde dat best mooie inzichten op. En uiteraard kwam de basis Sport-Spaans hier ook goed van pas. Vandaag vallen alle puzzelstukken samen in mijn baan bij de Pro League."

Louis Demeyere, alumnus PG SPORT 2017-2018 en werkzaam bij Pro League
Logo Pro League Belgium
"PG SPORT heeft mij doen inzien dat mijn passie voor sport veel verder gaat dan het dagelijks uitpluizen van de sportkatern in de krant. Alle docenten en Jos in het bijzonder zorgden ervoor dat ik voor het eerst in mijn leven een duidelijke toekomstvisie had: iets betekenen in de sportwereld. Of ik daarin zal slagen, is vooralsnog een open vraag, maar de kennis, kunde en kennissen uit mijn PG SPORT-jaar hebben me op weg gezet en zullen ongetwijfeld nog vaak zorgen voor dat kleine, maar oh zo belangrijke streepje voor."

Bram De Bock, alumnus PG SPORT 2017-2018 en Beleidsmedewerker Vlaamse Liga Paardensport
Logo Vlaamse Liga Paardensport
"Wat een fantastisch jaar vol mooie momenten. Mede dankzij PG SPORT heb ik mijn eerste job gevonden als Sponsoring Assistant bij Special Olympics Belgium. Een ontzettend warme organisatie die taboes rond mensen met een verstandelijke beperking wil breken. Want ook zij hebben evenveel recht om hun Olympische droom te kunnen waarmaken."

Michaël Michiels, Sponsoring Assistant Special Olympics Belgium 
Logo Special Olympics Belgium 
“Investeren in je persoonlijke ontwikkeling zeggen ze wel eens. Daarom koos ik om na de bacheloropleiding Sport en Bewegen aan Howest me een jaar verder te ontwikkelen. Als sportverslaafde is PG SPORT een logische keuze. Tijdens de (gast)lessen, uitstappen en leestafelmomenten heb ik mezelf kunnen verder ontwikkelen in sport & people management, sportmanagement, sportmarketing en -communicatie. Wat ervoor gezorgd heeft dat mijn (sport)rugzak groter is geworden. Met als gevolg dat ik me als jonge wolf klaar voelde voor het werkveld.”

Maxim Vannieuwenhuyze, Projectleider naschoolse sport Kortrijk
"Ik ben sinds kort aan de slag binnen in het CENTRUM RONDE VAN VLAANDEREN (CRVV) in Oudenaarde. Ik heb veel te danken aan m’n internationale ervaringen en verschillende opleidingen waaronder dus zeker ook de lessen en projecten binnen PG SPORT. De aanzet was namelijk op het communicatie-event met PG SPORT in Gent waar ik de CEO van Cycling Vlaanderen ontmoet heb en zo ben ik doorgestuurd geweest naar mijn huidige baas. PG SPORT zet dus heel veel in gang. Nogmaals bedankt voor alles. Keep up the good work and let’s keep in touch!"

Sander Thorrez, Centrum Ronde Van Vlaanderen - Oudenaarde
Logo Centrum Ronde van Vlaanderen
"Mede dankzij de opleiding PG SPORT heb ik mijn zaak kunnen uitbouwen tot wat ze nu is. Volgend jaar komen zelfs 2 personeelsleden in dienst!"

Vincent Deleenheer, M&V Sportevents
Logo M&V Sportevents
"Jos, ik wil jullie nog even bedanken voor het interessante PG SPORT-jaar vorig jaar. Was een superleuke boost voor onze nieuwe uitdaging. Gisteren onze 1ste transfer afgerond. Bedankt!”

Bram Slaets, voetbalmakelaar Panna Sports Agency
Logo Panna Sports Agency
"De opleiding PG SPORT zal mij levenslang na aan het hart blijven liggen. Dus alle mogelijke samenwerkingen doe ik met veel plezier en met nog meer passie!"

Frederik Derdin, Sports Tech Consultant Cronos Groep
"Werken voor de KBVB binnen het Department ‘Women’s Football’ en wat ik hiermee kan doen en betekenen voor het enorm groeiende vrouwenvoetbal vind ik top! Voor mij een droomjob. Ook de afgelegde weg om hiertoe te komen zou ik volledig op dezelfde manier doen mocht ik mogen herbeginnen. PG SPORT heeft mij hier zeker in geholpen door mijn inzicht in sport in het algemeen maar ook in zijn specifieke facetten flink breder te maken! Naast een job die ik heel graag doe ben ik sinds 2014 ook als FIFA- scheidsrechter actief in het vrouwenvoetbal, met als kers op de taart (tot hiertoe!) een halve finale op het EK WU19 vorige zomer in Slowakije. Ik moet je niet vertellen dat dat naar (veel) meer smaakt en ik zeker en vast blijf werken aan mijn dromen! Ik ben een heel gelukkig persoon en bedank hiervoor met veel plezier nog eens de mensen, zoals jij en alle docenten en collega’s, die de weg PG SPORT met mij bewandeld hebben! Mocht je trouwens meisjes /jongens in je opleiding krijgen die scheidsrechter willen worden, zeker aanmoedigen! Het was een plezier je terug te zien!"

Lois Otte, Women's Football, Belgian National Football Center - Tubize
Logo Royal Belgian Football Association • Koninklijke Belgische Voetbalbond
"Via deze weg zou ik je graag bedanken voor het bijzondere maar mooie PG SPORT- jaar. Voor mij was dit een heel belangrijk jaar. Het was een jaar om uit te zoeken wie ik zelf was en wat ik wilde betekenen in de sportwereld.
Aan het einde van mijn mijn Bachelor Lichamelijke Opvoeding was al snel duidelijk dat lesgeven mij in de eerstkomende jaren niet de uitdaging zou bieden die ik voor ogen had. Daardoor kwam ik op de VUB terecht. Samen met mijn mama kwam ik langs op de infosessie van PG SPORT. Na 5 minuten werd al snel duidelijk dat PG SPORT een opleiding was die me zou liggen.
Doordat mijn studies iets langer duurden dan voorzien werd de mogelijkheid om te starten aan PG SPORT dan ook een jaar uitgesteld. Maar door jouw enthousiasme toen en de enthousiaste studenten bleef dit door mijn hoofd spoken.
Zodoende dat ik in september 2019 van start ging. Nog altijd met hetzelfde enthousiasme stond jij ons allen welkom te heten. Niemand wist dat het PG SPORT-jaar 2019-2020 eentje zou worden met wat we allen bijzondere omstandigheden noemen.
Toch wil ik je van harte bedanken voor de niet enkel fantastische lessen en interessante gastlessen. Maar ook dat je ervoor hebt gezorgd dat wat een passie is je ook een ander mens maakt. Dat sport je doet nadenken over wie je bent en wat je wilt worden.
Ik heb niet alleen veel geleerd over sport en alles daaromheen maar ook over mezelf en hoe sterk bepaalde passies toch onder de radar bleven doordat je meeloopt in de lijn van het ‘normaal’. PG SPORT heeft mij laten zien dat iedereen uniek is en dat iedereen het recht heeft om te zijn wie hij of zij wil zijn.
Bedankt om zo’n positieve noot uit de dragen niet enkel op sportief maar ook op persoonlijk vlak.
Bedankt voor het onvergetelijke fijne jaar! 

Laura Lietaert, PG SPORT 2019-2020
“Het is zeker mogelijk om PG SPORT te volgen na studies kinesitherapie. Het zijn wel zeer andere vakken dan bij kine en voor mij waren ze dus allemaal vrij nieuw. Ik zal even mijn achtergrond schetsen zodat je een beeld krijgt waarom ik voor beide studies gekozen heb. Ik heb eerst kine gestudeerd omdat ik graag mensen help en graag in contact ben met sporters, mensen met doelen om naar te streven, waar je hen dan bij kan helpen. Ik ben door deze eigenschappen ook coach in de gymnastiekwereld en momenteel ook coach in een fitnessketen waar ik ondertussen ook alle social media beheer om in de toekomst meer managementfuncties op mij te nemen. Ik zie mezelf dus wel werken als kine maar zeker niet fulltime. Ik heb ook altijd geweten dat ik later graag een eigen sportclub zou willen en ik organiseer enorm graag evenementen. Zo organiseer ik bijvoorbeeld al jaren trampolinestages in de zomer. PG SPORT was voor mij dus een ideale aanvulling om meer te weten te komen over de business-zijde van de sport, het efficiënter omgaan met mensen, hoe evenementen organiseren, het management van mensen of een club en dergelijke. Je kan met PG SPORT heel veel kanten uit en je leert veel mensen kennen die jou ook raad kunnen geven. Door de verschillende vakken en gastcolleges ontdek je wat je graag doet, waar je stage zou willen lopen en waar je uiteindelijk zou kunnen werken”.

Julie Stainier, VUB alumna kinesitherapie (2019) én PG SPORT (2020) 

PG SPORT'ers op stage

"All great things come to an end", also applies to the Postgraduaat Sportmanagement VUB. It has been a very strange and difficult year, with lots of digital, but also lots of great conversations with awesome people and some unique insights in the beautiful world of sports. A big thanks to Jos and Thanéefor trying your best to protect the PG Sport experience from getting harmed by the Covid-restrictions! In the meanwhile, I have started as an intern at ELEVEN SPORTS BELGIUM , where I will support the marketing division until the end of August. I want to thank Jos De Keyser and Jeroen Vermeiren for this exciting opportunity! 

Maxim Meulders, alumnus PG SPORT 2020-2021 en Marketing intern Eleven Sports
Logo Eleven Sports Belgium

Gisteren was officieel het einde van mijn studentenperiode. Afgelopen jaar volgde ik het Postgraduaat Sportmanagement VUB. Helaas kon ik maar een maand live les volgen maar door de super online organisatie van Thanée Herregodts en Jos Verschueren bleven de lessen van de vele interessante profs me onwezenlijk boeien. Sport is en zal altijd mijn grote passie blijven. Om deze reden was dit academiejaar veruit het interessantste jaar uit mijn studiecarrière. Ik zou het benoemen als de kers op de taart. Na drie jaar in Gent aan de Arteveldehogeschool en één jaar in Brussel aan de Vrije Universiteit Brussel les te hebben gevolgd, zal ik me na een interessante stage bij Energy Lab wagen op de werkvloer. 

Charles Lips, alumnus PG SPORT 2020-2021, Intern at Energy Lab

Logo Energy Lab
Bon, let’s make it LinkedIn-official!
Ik kan namelijk met trots melden dat ik met onderscheiding geslaagd ben voor het Postgraduaat Sportmanagement aan de VUB. 
Special thanks gaan uiteraard uit naar Jos Verschueren en Thanée Herregodts voor het aanstekelijk enthousiasme en de nieuwe inzichten over het reilen en zeilen binnen de sportwereld!
En wat nu? Wel, de combinatie van mijn achtergrond in bedrijfscommunicatie en sportmanagement leidde tot een stage bij FLANDERS 2021! Zeer nieuwsgierig en enthousiast om dit nieuwe avontuur vanaf augustus aan te vatten!

Max Dewallens, alumnus PGSPORT 2020-2021 en stagair bij FLANDERS 2021
Logo FLANDERS 2021

Gisteren mijn eerste match achter de schermen mogen meemaken tegen Ajax. Alles verloopt prima en het werk is ook zeer gevarieerd wat het steeds boeiend maakt. Nogmaals dank voor deze opportuniteit. Hopelijk tot 11 spetember in het Lotto Park: RSCA vs. KV Mechelen 😉


Ruben Barbé, alumnus PG SPORT 2020-2021 en stagiair bij RSC Anderlecht

Logo Royal Sporting Club Anderlecht • RSC Anderlecht

"My time as a student officially came to an end today. The past year has both been very strange, with the ongoing covid measures, and very educational at the same time. Thanks to Jos Verschueren and Thanée Herregodts, as well as my fellow students, my experience at the Postgraduaat Sportmanagement VUB has been incredible. I have learned so much, laughed so much en enjoyed my period in Brussels so much. Special thanks to all the lecturers as well for transferring their knowledge and to the guest speakers for sharing their stories. I am feeling completely ready to start a career in the sports industry right now. 
As my journey continues, I already start to feel very excited for all what is coming up in the future, starting with my internship at OH Leuven."

Thomas Lauwers, alumnus PG SPORT 2020-2021, stagiair bij OH Leuven

Logo Oud-Heverlee Leuven
Even een mail ter informatie en ter bedanking. Hopelijk alles oké met u en met PG SPORT 😊 Ik ben momenteel volop bezig met stage bij Sporza, maar heb vorige maand stage mogen lopen bij Lotto Soudal. Ik vond het een giga-leerrijke ervaring en heb leuke en leerrijke kansen gekregen van Cédric en Philippe. Daarboven kreeg ik vanmorgen een mooie gadget-zak vol met Lotto Soudal spulletjes 😊 Ik wilde jullie persoonlijk nog bedanken om mij in contact te brengen met de communicatiecel bij Lotto Soudal. Dikke dankjewel! Succes in de Tour, ik duim! En hopelijk tot snel! Sportieve groet

Astrid Josten, alumna PG SPORT 2019-2020 en stagair Sporza én Lotto Soudal
Logo Lotto Soudal

Wacht niet langer!

Je wil niet wachten tot de volgende opendeurdag?
Je wil nu al kennismaken met PG SPORT™ voor academiejaar 2022-20223?
Aarzel dan niet af te spreken met Jos Verschueren voor een persoonlijk kennismakingsgesprek
en/of kennismakingsles PG SPORT™ op de VUB.

PG SPORT'ers als ondernemers

Ontbreekt jouw bedrijf?

Ontbreekt jouw bedrijf in bovenstaand lijstje? Neem contact op met Jos Verschueren