develop free website

Postgraduaat Sportmanagement

PG SPORT™ alumni spelen, bewegen, coachen, adviseren, coördineren, rekruteren, presenteren, organiseren... van atletiek tot zwemmen en alles daartussen.

PG SPORT'er aan het werk

“Tijdens de opleiding PG SPORT een éénmanszaak uitbouwen, gaf me de gelegenheid om nieuw opgedane inzichten meteen in de praktijk uit te testen. Deze eerste ervaringen in het werkveld waren voor mezelf de perfecte leerschool op weg naar een droomjob in de sport.”

Siebe Derdelinckx, SportHouse Group

“Dankzij PG SPORT heb ik mijn droom werkelijkheid zien worden: ik kon meteen aan de slag bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak bracht PG SPORT me veel bij. De lessen zijn erg praktijkgericht en voorzien van alle kennis en ervaring nodig om te kunnen slagen in sportmanagement. Ook de uitstappen naar diverse sportevenementen en congressen zijn leuke en leerzame ervaringen.”

Job GullikersKNVB

“I work at SAP now as Senior Account Manager for Sport and Entertainment in Central and Eastern Europe. It goes without saying that I wouldn’t have been here without PG SPORT... ”

Adrian BeiuSAP

“Na een resem sollicitatiegesprekken heb ik de job gekregen van Marketing Coordinator bij Unibet. Weeral gaf PG SPORT mij een serieuze voorsprong bij de selecties die puur op basis van je CV gebeuren.”

Tom ButtiensUnibet

PG SPORT'er aan het werk

Mijn naam is Mirthe van Dijk en ben in januari 2017 gestart met Twenty5. Zelf ben ik fanatiek badmintonner met een passie voor sport. In 2014 heb ik de HBO sportopleiding Sport- en Bewegingseducatie (tegenwoordig: Sportkunde) afgerond. Een brede opleiding met thema's als gezondheid, visie en beleid, business en leisure. Toch ben ik ook altijd graag creatief bezig geweest, met name op de computer. Zo vond ik het als klein meisje al leuk om websites te maken, te photoshoppen en filmpjes te maken. Ik besloot dan ook na het afronden van mijn opleiding om verder te gaan studeren in de richting van sportmarketing. Zo kon ik sport en creativiteit combineren. De keuze viel uiteindelijk op PG SPORT. Een 1 jaar durende opleiding aan de Vrije Universiteit van Brussel met vakken als: sport & grafische communicatie, sportmarketingcommunicatie, strategische sportmarketing en sport en communicatie. Een fanstische opleiding waar ik enorm veel geleerd heb! Ik kon niet wachten om alles in de praktijk te brengen. Vrij snel na het afronden van mijn postgraduaat sportmanagement ben ik aan de slag gegaan bij Stichting ZSL (voorheen Stichting Zeeland Sport & Leisure). Hier was ik ik in eerste instantie aangenomen als talentondersteuner, maar daar werd ik al vrij snel, vanwege mijn creativiteit en aanpak op social media, gezet op marketing en communicatie. Hierbij lag de focus voornamelijk op de online zichtbaarheid van ZSL, haar sporters, evenementen en partners. In deze functie voelde ik mij helemaal thuis en vele leuke projecten volgden. Ik besloot om mij te gaan specialiseren in online marketing. Zo heb ik in mijn vrije tijd de opleiding Webdesign gevolgd bij de NHA. Dit deed ik met succes: Al na zes lessen kwam de eerste opdracht binnen! Naast de opleiding webdesign heb ik ook de cursus online marketing bij de Digitale Werkplaats gevolgd. Dit leverde mij een Google Certificaat voor online marketing op. Ook ben ik momenteel bezig met de studie Grafisch Vormgeving. Eind januari 2017 is Twenty5 ontstaan. Een bedrijf dat zich richt op de online zichtbaarheid van bedrijven, organisaties en sportclubs. Twenty5 biedt diensten aan op gebied van webdesign, online marketing en grafisch vormgeving.

Mirthe van Dijk, Twenty5.nl

PG SPORT'er aan het werk

Ik ben sinds kort aan de slag binnen in het CENTRUM RONDE VAN VLAANDEREN (CRVV) in Oudenaarde. Ik heb veel te danken aan m’n internationale ervaringen en verschillende opleidingen waaronder dus zeker ook de lessen en projecten binnen PG SPORT. De aanzet was namelijk op het communicatie-event met PG SPORT in Gent waar ik de CEO van Cycling Vlaanderen ontmoet heb en zo ben ik doorgestuurd geweest naar mijn huidige baas. PG SPORT zet dus heel veel in gang. Nogmaals bedankt voor alles. Keep up the good work and let’s keep in touch!

Sander Thorrez, Centrum Ronde Van Vlaanderen - Oudenaarde

Werken voor de KBVB binnen het Department ‘Women’s Football’ en wat ik hiermee kan doen en betekenen voor het enorm groeiende vrouwenvoetbal vind ik top! Voor mij een droomjob. Ook de afgelegde weg om hiertoe te komen zou ik volledig op dezelfde manier doen mocht ik mogen herbeginnen. PG SPORT heeft mij hier zeker in geholpen door mijn inzicht in sport in het algemeen maar ook in zijn specifieke facetten flink breder te maken! Naast een job die ik heel graag doe ben ik sinds 2014 ook als FIFA- scheidsrechter actief in het vrouwenvoetbal, met als kers op de taart (tot hiertoe!) een halve finale op het EK WU19 vorige zomer in Slowakije. Ik moet je niet vertellen dat dat naar (veel) meer smaakt en ik zeker en vast blijf werken aan mijn dromen! Ik ben een heel gelukkig persoon en bedank hiervoor met veel plezier nog eens de mensen, zoals jij en alle docenten en collega’s, die de weg ‘PG SPORT’ met mij bewandeld hebben! Mocht je trouwens meisjes /jongens in je opleiding krijgen die scheidsrechter willen worden, zeker aanmoedigen! Het was een plezier je terug te zien!

Lois Otte, Women's Football, Belgian National Football Center - Tubize

“Investeren in je persoonlijke ontwikkeling zeggen ze wel eens. Daarom koos ik om na de bacheloropleiding Sport en Bewegen aan Howest me een jaar verder te ontwikkelen. Als sportverslaafde is PG SPORT een logische keuze. Tijdens de (gast)lessen, uitstappen en leestafelmomenten heb ik mezelf kunnen verder ontwikkelen in sport & people management, sportmanagement, sportmarketing en -communicatie. Wat ervoor gezorgd heeft dat mijn (sport)rugzak groter is geworden. Met als gevolg dat ik me als jonge wolf klaar voelde voor het werkveld”

Maxim Vannieuwenhuyze, Projectleider naschoolse sport Kortrijk